The Art of the Duo

Johann Sebastian Bach: werken voor viool en klavecimbel
Sakura Goto, barokviool
Mariano Boglioli, klavecimbel
KMP-15 cortada.jpg

Zaterdag 17 juli, Lutherse Kerk
Noordeinde 4, 2611 KH, Delft

Zaterdag 17 juli 2021, 18:30u

Zaterdag 17 juli 2021, 20:30u

Dit concert toont enkele van de meest verfijnde werken voor klavecimbel en viool die door Johann Sebastian Bach zijn gecomponeerd. Beide instrumenten genoten tijdens de barok de vooringenomenheid van de meeste componisten. Bach, die zelf zowel viool als klavecimbelvirtuoos was, ontwikkelde deze kunst tot het hoogst denkbare niveau.

Voor dit programma hebben we stukken geselecteerd waarin de instrumenten verschillende rollen aannemen. In Sonate BWV 1016 bijvoorbeeld zijn zowel viool als klavecimbel solisten in een constante dialoog te beluisteren. In het geval van BWV 1021 neemt het klavecimbel de rol van de begeleider op zich en laat de solo aan de viool over. Op het programma staan ook stukken voor een niet-begeleide viool en voor een sólo klavecimbel.

 

De musici:


Bekroonde violist Sakura Goto en klavecinist Mariano Boglioli zijn dagelijks bezig met de vertolking van het barok repertoire. Hun doel als duet is om zichzelf en hun publiek te inspireren door op zoek te gaan naar de ware emotionele inhoud van elk stuk dat ze spelen. Door te spelen op originele instrumenten of hun replica's en door de historische bronnen te bestuderen, combineren ze hun eigen muzikale instinct en ervaring met de klankidealen van de componist.

 

Hun samenwerking ontstond tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sindsdien is hun samenwerking niet gestopt, hetzij als duet en als leden van grotere ensembles.

 

The Art of the Duo is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

FPK_LOGO-WEB-M.jpg